Je hebt het design van je website af, en je hebt de manier van webhosting bepaald. Dan is het alleen nog zaak om een goede domeinnaam te kiezen. Een naam die makkelijk te gebruiken is voor je klanten en die natuurlijk ook gemakkelijk te onthouden is. Om je hierbij optimaal te informeren hebben we wat belangrijke informatie en tips op een rijtje gezet.
Net als je huis waar je woont, heeft ook een website een bepaald adres. Op het internet noemen we dit een domeinnaam. Deze domeinnamen zijn uitgevonden om het internet meer gebruiksvriendelijk te maken, en om de communicatie tussen servers beter te laten verlopen. Achter iedere domeinnaam schuilt een IP-adres. Een IP-adres is een communicatiemiddel tussen computers en servers. Dit zijn vaak oneindige cijferreeksen die door computers uitstekend leesbaar zijn. Als alternatief wordt voor mensen daarom gebruik gemaakt van domeinnamen. Deze zijn namelijk veel beter te onthouden en te gebruiken. Een domeinnaam is opgedeeld uit 2 onderdelen. Een naam-gedeelte( Second-Level-Domain ) en een extensie ( Top-Level-Domain). In een website als www.ghdesign.nl is 'ghdesign' de Second-Level, en is '.nl' de extensie. Deze 2 onderdelen samen vormen de URL.
Voorafgaand het registeren van je domeinnaam kun je nagaan of je aan alles hebt gedacht. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden en te gebruiken is. Dit kan namelijk al een groot verschil in je conversie ( aantal bezoekers ) maken. Een andere tip is om belangrijke zoekwoorden in je domeinnaam te verwerken. Je site wordt namelijk makkelijker gevonden wanneer je gebruikt maakt van keywords die jouw bedrijf en branche echt typeren. Eventueel kunnen we je helpen aan een reeds bestaande domeinnaam met historie, door onze samenwerking met domeinbroker Mr domein. Een derde tip is om om je domeinnaam te registeren in verschillende extenties ( .nl / .com / .org). Hierbij voorkom je dat andere (concurrenten) hier misbruik van gaan maken, en dat bezoekers de verkeerde extensie gebruiken en zo je site mislopen. Als 4e tips willen we je meegeven om een domeinnaam samen te stellen die gemakkelijk te spellen is. Hiermee voorkom je dat mensen de domeinnaam verkeerd in typen als URL. Op deze manier laat je al snel klanten liggen. Weet je zeker dat je hebt gekozen voor een overzichtelijke en slimme domeinnaam, dan kun je het contact formulier invullen op onze site.